עוף גוזל

sawada

Tomoko Sawada

חם בחוץ.  טקסי הסיום בבתי הספר, בחוגים, במכללות, באוניברסיטאות, מאחורינו. וכמובן שללתמונות המחזור.

כשאיינשפרוך, הצלם מיהוד היה מגיע, מיד היה שמח. צילום סוף שנה כיתתי פירושו לפחות שיעור חפשי אחד והידיעה הנעימה שהחופש הגדול מתקרב. מעניין  להשוות בין תמונת מחזור ישראלית, ובין תמונת המחזור מתוך העבודה "ימי בית הספר" של Tomoko Sawada . השוני התרבותי  כל כך שקוף בצילומי המחזור האלה. בטח שמתם לב למשהו מעניין בפנים של הילדות היפניות.( רמז: הן כולן, כולל המורה שלובשת אדום, טומוקו סאוואדה הצלמת.) תודה לתמר אלול על ההיכרות עם הצילומים המרתקים של סוואדה.

הכנה משותפת של "תמונת מחזור" יכולה להיות חלק מעיבוד הפרידה בתהליך קבוצתי. לקראת הפרידה מהקבוצה בתכנית להכשרת מטפלות באמנות הביאה כל סטודנטית תמונת פספורט. ביחד, על משטח גדול, הן הכינו את "תמונת המחזור" המיוחדת שלהן בתוספת צבעים, דבקים, צמרים, בדים ושלל חמרים אחרים. כצפוי, תמונת המחזור של כל קבוצה שיקפה את האוירה הקבוצתית המיוחדת שאפיינה אותה.

3 מחשבות על “עוף גוזל

  1. תודה שהסבת את תשומת לבנו למשמעות החברתית/הסטורית של תמונות המחזור. תמונת מחזור 1997 שהצגת שונה באפן בולט גם מאלה של ילדותי לפני חמישים שנה ויותר, כאן בארץ. בבתי הספר של נעורי תמונות המחזור תמיד צולמו בחוץ, בגינה או בחורשה. בתוך הכתה המסרים על הקירות לא היו לאומיים אלא חברתיים – "ואהבת לרעך כמוך", למשל. אז אולי תמונת המחזור היא חזות הכל.
    צ

  2. סקרנותי הובילה אותי לעבודות נוספות של טומוקו סאוואדה , היא מצלמת בעיקר נשים, הנשים הבעתן ועמידתן קפואה , הפנים לא מביעות את רגשותיהן, ידיהן שלובות וברכיהן צמודות. לא רואים חיוך .
    ובכל זאת מתחת להבעה הקפואה ניכרת העצבות.
    פה טמון הכוח של העבודות.
    התמונות הזכירו לי את הספר "סיפר על מניפה" שקראתי לא מזמן, הספר מתאר את חייהן ומעמדן של הנשים רק לפני כ-90 שנה בסין.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s